Sporting Portugal ontslaat trainer na uitschakeling EL

Sporting Portugal werd donderdagavond uitgeschakeld in de Europa League. Het tweeluik met Glasgow Rangers eindigde even zovaak in een gelijkspel, waardoor de uitdoelpunten voor de Schotse ploeg uiteindelijk het verschil maakten.

Voor de directie van Sporting Portugal was de uitschakeling de aanleiding om trainer Paulo Sergio per direct te ontslaan. Hij wordt met onmiddellijke ingang vervangen door José Couceiro, die komend weekend al op de bank zal zitten en maakt het huidige seizoen af. "Door de slechte resultaten moesten we wel iets doen", lichtte Felipe Nobre Guedes, bestuurslid van de Portugese ploeg, het ontslag toe.

Ook in de competitie gaat het Sporting Portugal, dat in 2002 voor het laatst landskampioen werd, niet voor de wind. De ploeg staat weliswaar op de derde plaats, maar heeft behoorlijke achterstand op koploper FC Porto. Het verschil tussen beide teams is namelijk 23 punten. Ook het verschil met de nummer twee, aartsrivaal Benfica, is erg groot en bedraagt vijftien punten.