'Verhagen misbruikt ambtenaren voor campagne'

CDA-minister Maxime Verhagen van Economische Zaken zou ambtenaren van zijn eigen ministerie inzetten voor campagnewerk van zijn eigen partij. Dit meldt PowNews donderdagavond.

Een anonieme ambtenaar zegt dat communicatiemedewerkers van het departement opdracht krijgen om partijpolitieke toespraken te schrijven. Werkbezoeken die Verhagen de afgelopen tijd aflegde in aanloop naar de Provinciale Staten-verkiezingen zouden soms inhoudelijk voorbereid worden door ambtenaren.

Als er vraagtekens bij de opdracht worden gezet dan wordt de opdracht omgezet in een werkbezoek van de minister, stelt de ambtenaar. Wat de ambtenaar stoort is dat hij bij het Rijk werkt om de burger te dienen. "Ik ben er niet om de herverkiezing van mijn bewindvoerder zeker te stellen", stelt hij dan ook. De ambtenaar wijst erop dat politieke partijen al een vergoeding ontvangen.

GroenLinks heeft meteen een spoeddebat over het onderwerp aangevraagd. Verhagen zelf ontkent de aantijgingen in alle toonaarden. Indien zoiets wel gebeurde zou de minister dat veroordelen.


'CDA-minister Verhagen misbruikt ambtenaren voor campagne' (Foto: Novum)