Standard zal beslissing over hervorming 'respecteren'

Standard Luik stemt toch in met een verandering van de competitieformule, zo meldt voorzitter Pierre François. Standard hoort niet bij de G4, die de afgelopen week om de tafel zat om te praten over een hervorming van de Jupiler Pro League.

"Ik was verrast dat ik niet uitgenodigd was op die meeting deze week, want die was blijkbaar beslissend voor de toekomst van het kampioenschap", aldus François tegen Sporza.

De preses wijst op de "financiële onsamenhangendheden" en "het absurde voorstel om de degradatie te laten bepalen door de resultaten van de laatste drie seizoenen". Toch zal Standard het resultaat van de stemming vrijdag respecteren. François: "We leggen ons neer bij de democratie."

Standard is het echter totaal niets eens met de maatregel. "Het systeem houdt immers geen rekening met wat de meerderheid van de fans wil", zegt François. "Eddy Merckx, toch een Anderlecht-supporter, vatte de play-offs goed samen. Voor Merckx "zijn play-offs alsof je in de Tour over de Champs Elysées rijdt en daarna alsnog een tijdrit en drie bergritten moet aanvatten."