Feyenoord wil met Denemarken om tafel

Feyenoord wil een juridische strijd aangaan met de Deense voetbalbond. De Rotterdammers klopten bij de Denen aan met een claim van één miljoen euro omdat spits Jon Dahl Tomasson al het hele seizoen geblesseerd is. De aanvaller liep tijdens het WK in het duel met Japan een kwetsuur op.

De Deense bond wees dit af omdat de claim onvoldoende onderbouwd is, maar Feyenoord bestrijdt dit. "Ons antwoord is al onderweg naar Denemarken. Het nee van de Deense bond betekent niet dat die hele claim van tafel is. Wij hebben drie mogelijkheden. Of we schikken, zoals de KNVB met Bayern München heeft gedaan in de zaak-Robben, of we gaan naar de FIFA, óf, in een uiterst geval, stappen we naar de burgerrechter," zei Feyenoord-woordvoerder Raymond Salomon tegen Voetbal International.

Feyenoord zegt genoeg bewijs te hebben om haar gelijk te kunnen halen in deze kwestie. "We hebben een doktersattest waarin staat dat als je doorspeelt met de blessure van Tomasson een spier per minuut een bepaald aantal centimeters verder inscheurt. De Deense bond vindt onze bewijzen mager, maar dat is logisch. Om die te zien moeten ze eerst aan tafel komen. Wij gaan geen medische dossiers van spelers op de post doen."

Volgens Salomon is een claim van een miljoen euro simpel te onderbouwen. "Op basis van salaris dat we kwijt zijn aan een speler die niet speelt en het feit dat we voor hem een vervanger moesten aantrekken."