Deense bond ontvangt miljoenenclaim van Feyenoord

Feyenoord heeft een miljoenenclaim bij de Deense voetbalbond neergelegd omdat zij fouten zouden hebben gemaakt waardoor Jon Dahl Tomasson sinds het WK niet meer in actie is gekomen voor de club. Dat schrijft De Telegraaf vandaag.

Een woordvoerder van Feyenoord bevestigt dat er een schadeclaim is ingediend, maar doet over de hoogte van dat bedrag geen uitspraken. Volgens de krant gaat het om een bedrag dat hoger is dan een miljoen euro. Feyenoord gaat dezelfde discussie aan als Bayern München dat eerder met de KNVB deed over Arjen Robben.

De Rotterdammers verwijten de bond dat er ernstige fouten zijn gemaakt, waardoor Tomasson sinds het WK niet meer heeft kunnen spelen. Allan Hansen, president van de Deense voetbalbond, heeft nog geen reactie gegeven op de claim van Feyenoord.

Tomasson speelde op 24 juni zijn laatste wedstrijd. Dat was het duel in Rustenburg tussen Denemarken en Japan. Bij het nemen van een strafschop scheurde hij in zijn aanloop een pees in zijn been. Hij miste de strafschop, maar schoot in de rebound alsnog raak. Omdat Denemarken al haar wissels had verbruikt, vroeg bondscoach Morten Olsen aan Tomasson de resterende tien minuten te blijven staan.

Volgens fysiotherapeuten kan de scheur elke minuut dat Tomasson langer doorspeelde, een centimeter verder zijn gescheurd. Overigens schaarde de speler zich met het doelpunt in een illuster rijtje. Tomasson kwam op gelijke hoogte met Poul Nielsen (52 interlandgoals) en werd door het doelpunt Deens topscorer aller tijden op een WK.