KNVB en Bayern lossen zaak Robben op

Het Nederlands elftal speelt in 2012 een oefenwedstrijd tegen Bayern München. Dat melden de KNVB en de Duitse Rekordmeister woensdag. Het duel wordt op 22 mei volgend jaar in de Zuid-Duitse stad gespeeld. De oefenwedstrijd is onderdeel van het compromis dat de KNVB sloot met Bayern over Arjen Robben.

De aanvaller raakte vlak voor het WK geblesseerd, maar werd klaargestoomd om alsnog te spelen. Na het toernooi keerde Robben terug bij zijn club, waar een blessure werd vastgesteld. Bayern en de KNVB steggelden vervolgens over wie er voor de kosten daarvan op moet draaien.

"We hebben geaccepteerd dat we in die discussie niet tot overeenstemming zouden komen", verklaart KNVB-directeur Bert van Oostveen. "Het was dus het beste om onze meningsverschillen aan de kant te schuiven en naar een oplossing te zoeken die voor beide partijen aanvaardbaar was."

Bayern-voorzitter Karl-Heinz Rummenige zegt blij te zijn de zaak Robben nu af te kunnen sluiten. "Het is goed voor de voetbalfamilie dat we een faire en tot tevredenheid stemmende oplossing hebben gevonden."


Arjen Robben (Foto: Novum)