Van den Boog: "Veel respect voor Dost"

De maandagavond kende alleen maar verliezers in Amsterdam, Heerenveen en het kamp van Bas Dost. Rik van den Boog heeft echter veel respect voor de spits.

"Ik heb veel respect voor de manier hoe Bas Dost met deze dag is omgegaan," kijkt Ajax-directeur Rik van de Boog terug op de laatste dag van de transfermarkt, waarop de overgang van Dost van sc Heerenveen naar Ajax afketste. Uiteindelijk was een verschil van 750.000 een te groot gat volgens de Friese en Amsterdamse clubleiding.

Van den Boog op de website van de Amsterdammers: "Na een zware zitting in Zeist is hij urenlang met onze clubarts op pad geweest voor een uitgebreide medische keuring op verschillende locaties." Dost onderging maandagavond bij Ajax een keuring, in het geval de transfer alsnog rond zou komen.

"We wilden niets aan het toeval overlaten, want stel je voor dat we er 's avonds wel uit waren gekomen, dan was er geen tijd meer geweest voor een keuring. Die jongen heeft een bizarre dag achter de rug." Dost zal woensdag weer aansluiten bij de selectie van Ron Jans, die eerst rond de tafel wil met zijn pupil.