Bruma slachtoffer van blunder Chelsea

Jeffrey Bruma zal waarschijnlijk bij Chelsea maar weinig aan spelen toekomen in het resterende deel van het seizoen. Als de Engelse club David Luiz van Benfica over zou komen, dan zou Bruma verhuurd mogen worden. Luiz kwam, maar Bruma werd niet verhuurd.

Bruma kon op de slotdag van de transfermarkt  Leicester City uit de Championship verhuizen, maar door een blunder bleef die transfer uit. Chelsea leverde de transferpapieren pas ná het verstrijken van de deadline in bij de Engelse voetbalbond FA. Dat meldt NUsport. "We zijn niet erg te spreken over deze gang van zaken," zegt Brumas zaakwaarnemer Wessel Weezenberg. "Je kunt gerust spreken van een administratieve blunder van Chelsea. Jeffrey is heel teleurgesteld en moet dit nu eerst even laten bezinken."

Regels van Engelse bond maken het wel mogelijk dat Bruma nog voor een korte periode verhuurd kan worden. Via de zogenaamde 'emergency loan' kan de Nederlander de laatste drie maanden van het seizoen wordt verhuurd aan Leicester. Een speler kan dan voor maximaal 93 dagen worden uitgeleend aan een Championship-club.