RTL vreest aankoop SBS door De Mol

Erland Galjaard vreest voor de plannen van John de Mol om de noodlijdende SBS Groep (SBS 6, NET 5 en Veronica) op te kopen. De mediatycoon is namelijk hofleverancier van kijkcijferkanonnen bij RTL 4.

"Ik word er op zich niet bang van, maar zorgwekkend is het wel. Dan wordt er natuurlijk geschoven met programma's. Het wordt hoe dan ook onrustig in Hilversum", zegt Galjaard woensdag in het AD. De Mol kan ook RTL-sterren gaan strikken. "Jack Spijkerman zou kunnen, want hij staat bij Talpa onder contract."

Een groot deel van het huidige succes van RTL 4 dankt de zender aan De Mols productiebedrijf Talpa. Toch nuanceert Galjaard de inbreng van de mediaproducent: "Natuurlijk is De Mol belangrijk geweest voor RTL 4, maar ons succes is veel breder dan dat. Een aantal andere tv-hits, zoals X Factor, Benidorm Bastards en De TV Kantine komen van andere producenten."

De RTL 4-baas denkt dat De Mol wel veel kan verbeteren aan SBS. De zendergroep bevindt zich de afgelopen periode in een kijkcijferdal. "Bij SBS ontbrak het aan vernieuwing. Je moet niet bang zijn wat te veranderen of iets nieuws te verzinnen. En dan ga je maar eens hard onderuit. Dat is het risico", besluit Galjaard.


RTL 4-baas Erland Galjaard vreest aankoop SBS door John de Mol