'Van Wolfswinkel voornaamste kandidaat bij Ajax'

Naast Eidur Gudjohnsen en Bas Dost is ook Ricky van Wolfswinkel een kandidaat om Luis Suárez op te volgen bij Ajax. Dat meldt NuSport vanmiddag.

Volgens het medium is Van Wolfswinkel de enige kandidaat die bij alle vier de Ajax-scouts op het top-vijf lijstje staat. De aanvaller van FC Utrecht kampt momenteel met de gevolgen van een sleutelbeenbreuk. Van Wolfswinkel staat nog 2,5 jaar onder contract in de Domstad.

In de eerste seizoenshelft maakte de spits een goede indruk bij FC Utrecht, al was zijn spel niet onomstreden. In het duel tussen Ajax en FC Utrecht in de ArenA maakte de international twee doelpunten uit een strafschop. De speler komt pas in beeld bij Ajax als Luis Suarez of Mounir El Hamdaoui vertrekt.

Suarez staat in de belangstelling van Tottenham Hotspur en Liverpool, maar de Engelse clubs weigeren vooralsnog de vraagprijs op tafel te leggen. NuSport meldt voorts dat Dost en Gudjohnsen vooral in beeld zijn om de 'Mido-rol' over te nemen. De komst van Luuk de Jong is vanwege een hoog transferbedrag onwaarschijnlijk.