[Video] Zware crash skiër Grugger tijdens training

Tijdens de training voor de wereldbekerwedstrijd op de afdaling op de Hahnenkamm in Kitzbühel is de Oostenrijkse skiër Hans Grugger zwaar ten val gekomen. Grugger raakte uit balans bij een sprong over de Mausefalle en tuimelde met een hoge snelheid van de piste.

Bij de landing kwam de Oostenrijker hard op zijn hoofd terecht en raakte ogenschijnlijk bewusteloos. Het is nog onbekend hoe ernstig de verwondingen van Grugger zijn. Hij is inmiddels afgevoerd naar een ziekenhuis.

Grugger is al de derde skiër in vier jaar die zwaar ten val kwam bij de gevreesde afdaling in Kitzbühel. In 2008 viel de Amerikaan Scott Macartney op de laatste sprong en knalde met zijn hoofd tegen de ijzige piste. Hij liep hersenletsel op en werd enige tijd in coma gehouden.

Een jaar later viel de Zwitser Daniel Albrecht waarbij hij levensgevaarlijk hersenletsel en schade aan zijn longen opliep. Zowel Macartney als Albrecht herstelde volledig en keerde terug op het wereldbekercircuit.

Update 13:00 uur

Grugger heeft een hersenkneuzing en letsel aan zijn borst opgelopen. Volgens een woordvoerder van de Oostenrijkse skibond was de 29-jarige skiër niet bij kennis.

Update 13:20 uur

Er is inmiddels een video van het ongeluk opgedoken.