Barrichello: "Zie Williams groeien"

Rubens Barrichello heeft wederom benadrukt dat Williams bij de ontwikkeling van de FW33 een agressieve aanpak gebruikt heeft. Hierdoor verwacht de Braziliaan dat het Britse komend seizoen beter zal presteren, maar hangt hier wel een voorwaarde aan: de werking van de banden.

Barrichello begint aan zijn negentiende Formule 1-seizoen en hij ziet het goed komen met Williams. "Ik zie het team groeien. Ik zie goede voortekenen, en verander de slechte. Ik heb aangegeven wat er beter kan om het team vooruit te helpen," zei de Braziliaan die af wil wachten wat de banden doen tegen Autosport. "Die kunnen het ontwerp maken of breken. De Pirelli’s kunnen fundamenteel verschillen van de Bridgestones. Dat zal sommige teams helpen, maar bij anderen voor problemen zorgen."

Hij verwacht dat het Kinetic Energy Recovery System Williams kan helpen. "Wij denken een sterk systeem te hebben, omdat we veel aan de ontwikkeling hebben gedaan. Als coureur heb ik als enige zorg of het niet te ingewikkeld gaat worden met alle knopjes die we moeten gaan indrukken."