Weer explosief gevonden in Dordrecht

Bij de Milieudienst in Dordrecht is voor de tweede dag op rij een explosief gevonden. Net als de 'bom' die donderdag werd gevonden bij het kantoor, was ook het object dat vrijdag werd gevonden niet geladen met springstof. Dat meldt de politie. De herkomst van de explosieven is nog niet bekend.

Donderdag kwam een sms'je binnen bij het AD en de gemeente dat er twee handgranaten bij de Milieudienst zouden liggen. Er werd er toen maar één gevonden. Bij hervatting van de zoektocht kwam een dag later het tweede explosief aan het licht.

De weinige werknemers die op oudejaarsdag bij de Milieudienst aan het werk waren, hoefden niet te worden geëvacueerd. Volgens de politie is er geen gevaar voor de werknemers van de dienst geweest.

Burgemeester Arno Brok van Dordrecht noemt de bedreigingen aan het adres van de ambtenaren van de Milieudienst onaanvaardbaar. "Deze mensen voeren gewetensvol uit wat het gemeentebestuur heeft besloten. Het gemeentebestuur heeft grote waardering voor de inzet van deze medewerkers. Hun veiligheid staat voor het college voorop."

De ambtenaren van de Milieudienst zijn wel vaker bedreigd. De gemeente heeft toen al extra veiligheidsmaatregelen genomen. De gemeente wil niet ingaan op berichten in de media dat huisjesmelkers achter de bedreigingen zouden zitten. "De politie onderzoekt of er een verband is. Meer kan ik daar op dit moment niet over melden", zegt de burgemeester.