Ook uitgezonden militairen vieren kerst

Ook de Nederlandse militairen die naar het buitenland zijn uitgezonden vieren feest. Op verschillende plekken zijn kerstvieringen en -diners georganiseerd. Hoewel de focus op het werk blijft liggen is er tussendoor voor de meeste militairen gelegenheid even stil te staan bij Kerstmis, meldt defensie.

De militairen in Kandahar kregen op kerstavond hoog bezoek. Commandant Landstrijdkrachten Rob Bertholee, Commandant Luchtstrijdkrachten Jac Jansen en Plaatsvervangend Commandant Zeestrijdkrachten Ton van Ede schoven aan voor het kerstdiner. Een dag eerder bezochten ze de militairen in de Verenigde Arabische Emiraten.

Op de vliegbasis van Kandahar werd voor de daar nog aanwezige Nederlandse militairen een kerkdienst gehouden. Daarbij werd stilgestaan bij de slachtoffers van de missie in Afghanistan. Andere militairen konden uitslapen, of zochten contact met het thuisfront. Ook in de bartent bij Kandahar Airfield zijn kerstactiviteiten.

Op het marineschip de Amsterdam is geen tijd voor een kerstdiner. Het bevoorradingsschip was op de terugweg van een anti-piraterijmissie bij Somalië, maar moest deze week opeens naar Ivoorkust. Frankrijk had daar om hulp gevraagd. Slechts een klein kerstboompje doet aan boord aan kerst denken, terwijl de bemanning erop rekende de kerst thuis te vieren.


Ook uitgezonden militairen vieren kerst (Foto: Novum)