Nederlandse voetballers in het buitenland - Week 51

Ook dit jaar geeft FOK!sport weer verslag over de gebeurtenissen van onze voetballende landgenoten bij de minder bekende voetbalclubs en -competities. Door middel van een wekelijks verslag, dat elke dinsdagavond op de site zal verschijnen, houdt FOK!sport jullie op de hoogte over onze landgenoten in het buitenland.

Adelaide United heeft in de strijd om het landskampioenschap dure punten laten liggen. In eigen huis verloor de ploeg met 1-2 van middenmoter Melbourne Heart. Sergio van Dijk speelde de gehele wedstrijd mee bij Adelaide en was op slag van rust verantwoordelijk voor de openingstreffer. Melbourne Heart, met Rutger Worm de volle negentig minuten binnen de lijnen, boog de achterstand in de laatste twee minuten om in een 1-2 winst. De achterstand van Adelaide op koploper Brisbane Roar bedraagt na dit weekend tien punten. Adelaide heeft echter nog twee wedstrijden tegoed. Gold Coast United heeft in de midweekse speelronde met 2-0 verloren van Newcastle Jets. Bas van den Brink speelde de hele wedstrijd mee aan de kant van Gold Coast United. De ploeg staat nog altijd derde.

In de Belgische Jupiler Pro League heeft promovendus Lierse SK in eigen huis koploper Racing Genk knap op 1-1 weten te houden. Door de puntendeling verloor Genk de koppositie aan Anderlecht. Lierse, waar Roel van Hemert de volle negentig minuten meespeelde, staat na dit weekend op de vijftiende en voorlaatste plaats. Zulte Waregem heeft in eigen huis tegen Westerlo met 2-0 weten te winnen. Jeremy Bokila viel tien minuten voor tijd in bij Zulte en scoorde in de slotminuut de 2-0. Door de winst staat Zulte na dit weekend op een achtste plaats.

AEK Larnaca heeft voor de derde maal op rij de volle buit niet weten te pakken. Ditmaal werd er in eigen huis met 2-2 gelijkgespeeld tegen subtopper Apollon Limassol. Kevin Hofland scoorde na een klein uur spelen de 2-2. Verder speelden Edwin Linssen, Danny Schenkel en Gregoor van Dijk mee bij Larnaca. Jeffrey Leiwakabessy heeft met zijn ploeg Anorthosis Famagusta opnieuw een nederlaag geleden. Ditmaal ging de ploeg op bezoek bij laagvlieger APOP Kinyras met 3-1 ten onder. Leiwakabessy speelde de gehele wedstrijd mee en zakte met zijn ploeg naar een teleurstellende zesde plaats. AEL Limassol profiteerde van het puntverlies van Anorthosis en steeg, dankzij een 3-0 overwinning op Doxa Katokopia, naar de vijfde plaats. Mike Zonneveld deed de gehele wedstrijd mee bij AEL. Nicky Hofs bleef de volle negentig minuten op de bank.

FC Augsburg heeft de koppositie in de 2.Bundesliga weten te behouden. De ploeg van trainer Jos Lukuhay speelde in eigen huis tegen nummer twee Hertha BSC met 1-1 gelijk. Bij Augsburg speelden Paul Verhaegh, Gibril Sankoh en Kees Kwakman de gehele wedstrijd mee. Achter deze twee ploegen staat na dit weekend Energie Cottbus. Dankzij een klinkende 0-4 overwinning op bezoek biJ RW Oberhausen steeg de ploeg naar de derde plaats. Jules Reimerink begon in de basis bij Cottbus, maar werd kort voor tijd naar de kant gehaald.

Sunderland blijft uitstekend presteren in de Engelse Premier League. Ditmaal werd het goeddraaiende Bolton Wanderers met 1-0 verslagen. Boudewijn Zenden mocht een kwartier voor tijd invallen aan de kant van Sunderland. De ploeg kwam door de driepunter op de zesde plaats terecht.

Swansea City heeft dure punten laten liggen in de strijd om promotie naar de Premier League. Op bezoek bij laagvlieger Sheffield United werd met 1-0 verloren. Dorus de Vries verdedigde de gehele wedstrijd het doel van The Swans. Kemy Agustien verbleef de hele partij op de bank. Middlesbrough blijft klungelen in de Championship. Afgelopen weekend werd met 2-1 verloren van Doncaster Rovers. Marvin Emnes speelde de volle negentig minuten mee bij de verliezende ploeg. Middlesbrough staat na dit weekend op de 21e plaats, net boven de degradatiestreep.

Red Bull Salzburg heeft de topper tegen Sturm Graz met 2-1 weten te winnen. David Mendes da Silva speelde de hele wedstrijd mee in het team van trainer Huub Stevens. Door de winst kwam RB Salzburg op de derde plaats en op gelijke hoogte met Sturm Graz. De achterstand op koploper SV Ried bedraagt nog vier punten.

In de Schotse competitie heeft Hibernian met 2-1 verloren van Kilmarnock. Edwin de Graaf speelde de gehele wedstrijd mee met The Hibs. De ploeg staat na dit weekend op de negende plaats.

Afgelopen weekend stonden er in de Primera División twee Nederlanders tegenover elkaar. Hedewiges Maduro speelde bij Valencia de volle negentig minuten mee, terwijl Jeffrey Sarpong bij Real Sociedad kort voor tijd mocht invallen. Valencia won de partij met 1-2 en steeg zodoende naar de vierde plaats. Sociedad staat na dit weekend op de negende plek.