[PDC] Taylor moeizaam door, Beaton uitgeschakeld

Topfavoriet Phil Taylor heeft de tweede ronde van de PDC World Darts Championship gehaald. De als eerste geplaatste Engelsman won met de nodige moeite van Gary Mawson. Voor de als 24e geplaatste Steve Beaton viel in de eerste ronde al het doek. Hieronder een korte samenvatting van de eerste dag.

Op papier lijkt de uitslag van de partij tussen The Power en Mawson uitstekend, maar de 3-0-overwinning kwam moeizaam tot stand. In zijn partij tegen Mawson kon de veelvoudig winnaar van het WK zijn topvorm niet vinden en met veel moeite werd de Amerikaan uiteindelijk verslagen. Mocht Mawson wat zorgvuldiger met zijn kansen zijn omgegaan, dan behoorde een stunt zeker tot de mogelijkheden. In de volgende ronde treft titelverdediger Taylor mogelijk oud-winnaar John Part.

Steve Beaton, die op de Grand Slam of Darts nog zorgde voor de uitschakeling van Phil Taylor, speelde een zeer matige partij tegen Mark Hylton. De voormalig Lakeside-winnaar mocht nog van geluk spreken dat hij er een vijfde set uithaalde, maar daarin sloeg Hylton alsnog toe. De Engelsman won uiteindelijk knap met 2-3 van The Bronzed Addonis en staat zodoende in de tweede ronde tegenover Colin Lloyd of Andree Welge.

Mark Webster, als 25e geplaatst tijdens het PDC WK Darts, kende ook een uitstekende start van het toernooi. De Welshman, die vorig jaar de halve finales wist te bereiken, won simpel met 3-0 van Steve Mais. Mr Magic maakte er bij zijn opkomst een ware show van, maar eenmaal op het podium viel er van zijn kant weinig meer te genieten. Webster speelde constant en trok zodoende de partij erg eenvoudig naar zich toe. In de tweede ronde treft hij mogelijk Ronnie Baxter of Roland Scholten.