Fauzy vertrekt bij Team Lotus

Fairuz Fauzy is niet langer in dienst bij Team Lotus. De Maleisiër kwam dit jaar bij de Formule 1-renstal enkele vrijdagen in actie en verrichtte daarnaast nog enkele test- en promotionele werkzaamheden. Hij hoopte komend jaar te kunnen racen bij het team, maar Heikki Kovalainen en Jarno Trulli kregen een contractverlenging aangeboden.

"Vorig week heeft Lotus Fairuz ontheven uit een contract dat vaststond voor vijf jaar. Deze handeling zal door sommigen worden beschouwd als nadelig voor het team, aangezien Fairuz de afgelopen twaalf maanden veel ervaring heeft opgedaan bij Lotus," zo luidde een verklaring van het management van de 28-jarige coureur.

Hij hoopt nu onderdak te vinden bij een ander team, maar een racestoeltje zit er evenwel niet in. "Fairuz heeft besloten zich te richten op aanbiedingen die hij heeft gekregen van andere Formule 1-teams, wat hem tevens de flexibiliteit geeft om tegelijkertijd in andere raceklassen te kunnen uitkomen."

Fauzy zou volgens de geruchten de reden voor de ruzie zijn geweest tussen Team Lotus en Proton. Het laatstgenoemde bedrijf zag Fauzy graag in de F1-bolides rijden, maar het team van Tony Fernandes en Mike Gascoyne zag dit niet zitten. De coureur zou zelfs de reden zijn dat de Maleisische regering een aanbod voor het afkopen van de naam Lotus bij Team Lotus ingetrokken heeft.