VfL Wolfsburg wil ook Emanuelson

Het is inmiddels bekend dat VfL Wolfsburg druk bezig is om Theo Janssen naar de Bundesliga te halen. De Duitse club heeft ook nog een ander doel in de Eredivisie, namelijk Urby Emanuelson. De Ajacied heeft de belangstelling inmiddels bevestigd.

"Maar er zijn nog wel meer clubs zeer geïnteresseerd," aldus Emanuelson tegenover NUsport. "Ik denk daar verder niet echt over na. Heb ook nog niemand gesproken van Wolfsburg. Ik neem voorlopig geen beslissing. Al mijn focus ligt op Ajax."

VfL Wolfsburg maakt een wisselvallig seizoen door en vertoeft op dit moment op de veertiende plaats in de Bundesliga. Toch wordt de ploeg van trainer Steve McClaren nog altijd tot de beteren gerekend. Emanuelson: "Daarom is de Bundesliga een schitterende competitie. Veel sterke, gelijkwaardige teams, volle stadions."

Emanuelson, die bij Ajax een aflopend contract heeft, staart zich niet blind op één club. "Maar dat geldt ook voor Engeland en Spanje. Ik kies voor de club waar ik de meeste kans heb om te spelen. Dat zul dus niet de absolute top zijn. Laat ik eerst maar op het niveau net daaronder zien te slagen."