[CL] Uitslag FC Twente - Tottenham Hotspur

Vanavond trof FC Twente tijdens de laatste groepswedstrijd van de Champions League het Engelse Tottenham Hotspur. Het spectaculaire duel eindigde in 3-3. De ploeg uit Enschede was al zeker van Europa League, terwijl de Spurs al gekwalificeerd waren voor de volgende ronde. Hieronder het verslag en de karakteristieken.

Sander Boschker kreeg van trainer Michel Preud'homme een basisplaats en zodoende maakte de inmiddels veertigjarige doelman zijn debuut in de Champions League. Deze zal hij echter niet snel vergeten, aangezien de doelman na een klein kwartier gigantisch de fout inging. Peter Wisgerhof speelde de bal terug op Boschker, die de bal over zijn voet zag springen en vervolgens in het lege doel zag rollen; 0-1. Kort daarvoor had Wout Brama met een afstandsschot bijna zijn ploeg op voorsprong gezet, maar oud-PSV'er Heurelho Gomes pareerde de bal op mooie wijze.

De Tukkers raakten niet van slag door de tegengoal en bleven goed voetballen. Na ruim twintig minuten spelen kreeg de thuisploeg een penalty, nadat Benoît Assou-Ekotto de bal op zijn arm kreeg. Denny Landzaat wist de penalty tot tweemaal toe, de eerste keer kwam Palacios te vroeg ingelopen, achter Gomes te schieten. Tot aan de rust kreeg Twente nog een aantal kansen, maar vooral Mark Janko vond Gomes op zijn weg. Aan de andere kant greep Boschker goed in op een schot van Roman Pavluychenko en een voorzet van Gareth Bale werd door de doelman onderschept.

Direct na rust kwamen de Spurs meteen op voorsprong. Aaron Lennon, voor rust ingevallen voor de geblesseerd geraakte Jermaine Jenas, vond Jermaine Defoe in de zestien van Twente en hij liet Boschker kansloos. Niet veel later lag de gelijkmaker alweer achter Gomes. Na een goedlopende aanval kwam de bal bij Theo Janssen. Zijn voorzet werd prachtig binnengekopt door Rosales. Lange tijd kon de ploeg van trainer Preud'homme niet van dit doelpunt genieten, aangezien Defoe, na een fout van Janssen, direct weer tegenscoorde en daarmee zijn tweede doelpunt van de avond maakte. Ook na deze treffer toonde Twente veerkracht. Nacer Chadli wist een vrije trap van grote afstand prachtig in de linkerhoek te schieten.

Na de gelijkmaker van Chadli ging Tottenham Hotspur op zoek naar de voorsprong. Ook Twente bleef aanvallend denken en zodoende ontstond er een open wedstrijd. Na 70 minuten mocht Brama, na goed voorbereidend werk van Chadli, opnieuw aanleggen om op doel te vuren. De poging van de middenvelder werd op prachtige wijze uit het doel gehouden door Gomes. Ruim tien minuten voor tijd stoomde Bale weer eens langs de linkerkant van het veld op. Zijn voorzet werd van richting veranderd door Douglas en Boschker bracht met een reflex prima redding op de inzet van zijn teamgenoot. In de slotminuten was Dwight Tiendalli nog dicht bij een doelpunt, maar de inzet van de verdediger ging net naast.