De Boer mogelijk ook na winterstop trainer Ajax

De kans is aanwezig dat interim-trainer Frank de Boer ook na de winterstop trainer van Ajax blijft. Dat zegt directeur Rik van den Boog dinsdag in Het Parool. "We geven hem de tijd. Het duurt minstens een paar maanden voor je de hand van de nieuwe trainer kunt zien." Maandagavond, vlak na het opstappen van Martin Jol, werd nog gezegd dat De Boer de honneurs tot de winterstop zou waarnemen.

De directeur benadrukt dat hij nog geen definitief besluit heeft genomen. "Het zal hoe dan ook een keuze in de Ajax-stijl zijn. Maar nogmaals: het kan ook dat Frank de Boer gewoon aanblijft." De laatste wedstrijd voor de winterstop wordt op 23 december gespeeld.

Van den Boog verwacht dat De Boer jonge spelers gaat inzetten. "De kans bestaat dat je niet altijd wint. Dat moet iedereen dan maar even voor lief nemen. Frank zal de Ajax-manier van werken doortrekken, zoals hij dat bij de jeugd heeft gedaan." De Boer werkt samen met Danny Blind.

De Boer was de afgelopen twee jaar trainer van de A1 van Ajax en fungeerde bovendien als assistent van bondscoach Bert van Marwijk bij het Nederlands elftal.