"Geen sprake van nieuwe club Jol"

Verschillende Britse media vinden het wel héél toevallig: op dezelfde dag dat Newcastle United haar trainer ontslaat, stapt Martin Jol op bij Ajax.

Maar volgens algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax gaat het wel degelijk om een toevalligheid. "Het is absoluut niet zo dat Martin Jol op dit moment al een nieuwe club heeft. Daar is echt geen sprake van", zo zei hij maandagavond tegen de verzamelde pers in de ArenA.

"Martin is een perfectionist en wil dus altijd het beste. Veel spelers ontbraken afgelopen zomer, wat een enorme belasting legde op de ploeg. We hebben nog geprobeerd hem te overtuigen om te blijven, maar voor Martin was dit het eindpunt."

Volgens Van den Boog is er niet één oorzaak aan te geven voor het vertek van de trainer, anders dan de teleurstellende resultaten van de afgelopen tijd. Incidenten zoals het bijten door Suárez wat de sterspeler een schorsing opleverde, waren hooguit 'druppels' die de emmer uiteindelijk hebben doen overlopen, aldus Van den Boog.

In een eerdere verklaring gaf de algemeen directeur al aan dat de druk op Jol de laatste tijd enorm was toegenomen. Jol zelf heeft in een reactie laten weten dat de verwachtingen bij Ajax dit seizoen té hooggespannen waren.