PowNed trekt baard Sinterklaas af voor groep kleuters

De zelfbenoemde luis in de pels van Hilversum heeft in de race om de kijkcijfers en behoud van subsidiegelden de kwaliteits- en moraliteitslat nu wel érg laag gelegd. Tijdens een sinterklaasfeest stormde verslaggever Rutger Castricum, verkleed als Sinterklaas, op de aanwezige Sinterklaas af en begon een relaas over een vermeende dubbele boeking.

Nadat de aanwezige Sint het feest voor de kinderen probeerde te redden door Castricum 'hulpsinterklaas' te noemen, besloot laatstgenoemde de baard en mijter van de aanwezige Sint af te trekken, onder het toeziend oog van een groep jonge kinderen.

Update 20.11 uur

Op zijn Twitter suggereert Rutger Castricum dat het item een hoax zou zijn. Als dat werkelijk zo is, is het de vraag in hoeverre het PowNieuws serieus genomen kan worden en in hoeverre elk passerend item een hoax is. Mocht de claim dat het een hoax is worden volgehouden, is het onduidelijk of alle andere items niet óók in scène zijn gezet.

De verkapte claim van Castricum dat het om een hoax zou gaan, is overigens nog niet officieel bevestigd.


Update 22.45 uur

Filmpje met het volledige item toegevoegd.


Update 6-12-2010 - 11.20 uur

FOK!ker Brave_Sir_robin meldt de vader met het kind op de arm te kennen en zegt er het volgende over:

"Haal dat stukje over die Hoax maar weg. Ik ken die vader in het stukje met zijn zoontje op de arm. Hij vond het echt een hele misselijke grap. Eerste keer dat zijn zoontje bewust Sinterklaas zag, zingen en handjes geven, en dan kom die lulhannes binnen.

Hij en andere vaders zijn flink uitgevallen tegen Rutger maar dat zenden ze natuurlijk niet uit. Alle kinderen, vooral de wat oudere, waren echt gechoqueerd." 

Update 12:50

Inmiddels duiken er her en der meer filmpjes op van vaders en aanwezigen waaruit blijkt dat van een hoax geen sprake is.

http://forum.fok.nl/topic/1570543#89582565