Ninja Gaiden begint opnieuw

De lancering van de actiegame Ninja Gaiden 3 moet een herstart van de gameserie inluiden. De makers van het spel willen de game moderner maken. "We ontwikkelen de game alsof we opnieuw beginnen. We maken een actiegame die bij deze tijd past", aldus een woordvoerder van gamestudio Team Ninja tegenover gametijdschrift Famitsu.

Er is nog weinig over het derde deel bekend. Zo werd er enkel een plaatje van het hoofdpersonage eerder dit jaar op de Tokyo Game Show onthuld. Toch zitten hier enkele belangrijke hints in verwerkt. "Kijk goed naar zijn rechterhand, hij doet hier iets raars mee en het zit onder het bloed. Zowel het bloed als de hand is buitengewoon eigenaardig," aldus de woordvoerder. Zo blijft de gamestudio erg cryptisch over de moderne insteek voor de nieuwe Ninja Gaiden. Of de modernisering van de game te maken heeft met het verhaal of de manier van spelen, is niet helemaal duidelijk. De Ninja Gaiden-serie staat bekend als een gameserie met een grote dosis uitdaging. Veel moderne games zijn toegankelijker en daardoor minder moeilijk.

Ninja Gaiden is het kindje van Tomonobu Itagaki. Deze markante ontwikkelaar verliet Team Ninja, na een ruzie met uitgever Tecmo over de uitbetaling van bonussen, in 2008 en richtte zijn eigen studio op. Ninja Gaiden 3 wordt de eerste game binnen de serie zonder Itagaki. Een releasedatum en mogelijke platformen zijn niet bekend.


(Foto: Novum)

Submitter:  Bron: Novum