Uitslagen Duitsland speelronde 10

Afgelopen weekend stond in de Duitse Bundesliga de tiende speelronde op het programma. Hieronder de uitslagen, stand en een link naar de overiges statistieken.

VfB Stuttgart overklast Werder Bremen

VfB Stuttgart kende een goede week. Nadat de ploeg in de Europa League Getafe met 1-2 wist te verslaan, werd vandaag met ruime cijfers gewonnen van Werder Bremen. Na tien minuten spelen zette Marica zijn ploeg al op voorsprong. Frings kreeg na 25 minuten spelen een uitgelezen kans om Werder Bremen terug op gelijke hoogte te brengen, maar hij miste een strafschop. Stuttgart wist voor rust nog tweemaal te scoren. Cacau was beide keren de doelpuntenmaker.

Na een uur spelen mocht Cacau vanaf zestien meter aanleggen om zijn derde doelpunt van de wedstrijd te maken, maar ook hij kreeg de bal er niet in. Korte tijd later wist Gentner Stuttgart alsnog op 4-0 te zetten. Ruim een kwartier voor tijd vergrootte Niedermaier de zorgen van Werder Bremen door ook een doelpunt te scoren. Boka bracht kort voor tijd de 6-0 eindstand op het scorebord. Door dit resultaat verlaat Stuttgart de onderste regionen van de Bundesliga.

Huntelaar trefzeker voor Schalke 04

Schalke 04 heeft afgelopen weekend de broodnodige drie punten gepakt in het duel met FC Sankt Pauli. In eigen huis won de ploeg uit Gelsenkirchen met 3-0. Door dit resultaat komt voor Schalke 04 langzamerhand de aansluiting met de subtop weer in beeld.

Alle doelpunten van Schalke 04 kwamen van de voet van een oud-speler van Real Madrid. Na een kwartier spelen bracht Raúl Gonzalez zijn ploeg op voorsprong. Kort na rust wist ook Klaas-Jan Huntelaar te scoren en bracht Schalke 04 daarmee op een veilige 2-0 voorsprong. Tien minuten voor tijd wist Raúl zijn tweede doelpunt van de wedstrijd te scoren en zette daarmee de 3-0 eindstand op het scorebord.