Van Gelder veroorzaakte ongeluk dag voor beslissing turnbond

Opnieuw een nieuw hoofdstuk in de soap rond Yuri van Gelder. De 'Lord of the Rings' zou een dag voordat hij door de Nederlandse turnbond uit de selectie werd gezet een auto-ongeluk hebben gehad. Dat impliceert misdaadjournalist H.J. Korterink op zijn weblog.

De bron van het verhaal op zijn site vertelt dat de politie Brabant-Noord een melding kreeg van een aanrijding waar bij de bestuurder was doorgereden. Na het controleren van de opgegeven nummerplaat bleek de wagen op naam van de ringenspecialist te staan.

De agenten zijn daarop naar het huis van Van Gelder vertrokken. Daar stond de auto op de oprijlaan met een sporttas op de achterbank, maar er werd na aanbellen niet open gedaan. De volgende dag heeft de vader van Yuri van Gelder melding gemaakt bij de politie van de aanrijding, waarbij hij naar eigen zeggen bestuurder zou zijn geweest. Yuri's vader kon echter geen antwoord geven op de vraag van de politie wat er op de achterbank stond.

Korterink: "Ik zeg niet dat dit de ultieme waarheid is over het verhaal Yuri van Gelder, maar persoonlijk durf ik hier mijn hand en andere kwetsbare lichaamsdelen wel een eindje voor in het vuur te steken."