Ben Affleck beoogd regisseur Replay

Ben Affleck is gevraagd de regie en de hoofdrol op zich te nemen in Replay. In deze film komt een 43-jarige radiojournalist om het leven om later te ontwaken in zijn eigen lichaam, maar dan als 18-jarige jongen. Zo kan hij zijn leven opnieuw leven en de fouten die hij maakte rechtzetten. Dat schrijft de Amerikaanse filmsite Deadline.

Helemaal onbekend met een dergelijk verhaal is Affleck niet. Hij kan ervaringen uitwisselen met zijn vrouw Jennifer Garner die in de film 13 Going On 30 een dertienjarig meisje speelde in het lichaam van een volwassen dame.

Het script is gebaseerd op het gelijknamige boek van Ken Grimwood uit 1989, en wordt nu bewerkt door Jason Smilovic, die eerder Lucky Number Slevin schreef. Het scenario ligt al ruim twintig jaar op de plank bij producent Warner Bros. Het is niet duidelijk waarom het project nu ineens wordt opgepakt.

De 38-jarige Affleck heeft zich met zijn speelfilmregiedebuut Gone Baby Gone helemaal op de kaart gezet. Zijn recente succes als regisseur van The Town, waarin hij zelf ook de hoofdrol vertolkt, komt daar nog bij. Het is nog even afwachten of Affleck toehapt. Replay staat gepland voor 2012.


Ben Affleck (Foto: Novum)