Wetzel wil nog één trainersklus

André Wetzel gaat vrijdag voor tien dagen naar de Verenigde Arabische Emiraten. Daar gaat hij een rapport schrijven voor Al-Jazira.

In het rapport moet Wetzel de verbeterpunten binnen de club aangeven. "Normaal gesproken blijft het bij tien dagen", zegt Wetzel tegenover Voetbal International. "Sinds mijn vertrek bij Al-Jazira zes jaar geleden heb ik altijd contact gehouden met wat mensen daar, vandaar dat ze nu bij mij zijn uitgekomen"

"Ik ga de komende dagen alle trainingen en wedstrijden bijwonen. Ook zal ik gesprekken gaan voeren met de trainers bij Al-Jazira. Daarna schrijf ik een rapport met aanbevelingen voor de toekomst. De club wil weten op wat er allemaal beter kan en moet, daar wil ik ze bij helpen."

Aan een functie als technisch directeur wil Wetzel daar niet beginnen. "Die boot heb ik afgehouden, vooralsnog. Misschien dat ik eenmaal daar toch wel zin krijg om er opnieuw aan de slag te gaan. We zullen zien. Ik heb nog twee grote sollicitaties elders lopen. Het gaat om een bondscoachschap en om een baan als technisch directeur, allebei bij een land buiten Europa."

"Over twee weken word ik 59 jaar en ik zou graag nog één mooie trainersklus willen doen voor een jaar of twee, drie. Aan de andere kant overweeg ik ook om me meer in te gaan zetten voor sport in het algemeen. Het promoten van beweging, van respect en sportiviteit, van projecten als Meer dan Voetbal. Dat trekt me ook enorm aan."