Serviërs starten zoektocht naar relschoppers

De ongeregeldheden bij het EK-kwalificatieduel tussen Italië en Servië houden de gemoederen ook op politiek niveau bezig.

Servisch minister van Buitenlandse Zaken Vuk Jeremic heeft zijn Italiaanse collega Franco Frattini beloofd dat de verantwoordelijke personen voor de ongeregeldheden worden gestraft. Servische supporters gooiden dinsdag meerdere malen vuurwerk op het veld. Het kwalificatieduel in Genua werd vervolgens na een adempauze alsnog gestaakt.

"Ik heb woensdag contact gehad met mijn Servische collega", liet Frattini weten tegenover Italiaanse media. "Hij heeft zijn excuses aangeboden voor de ongeregeldheden", aldus de Italiaanse politicus. De tuchtcommissie van de UEFA buigt zich eveneens over gebeurtenissen rondom de wedstrijd tussen Italië en Servië.

De Italiaanse bondscoach Cesare Prandelli zag de ongeregeldheden met argusogen aan. "Het was een avond vol kwelling. De gedachten gingen steeds door mijn hoofd over hoe een hele stad in de greep kan zijn van geweld. Het was beangstigend om te zien hoe de Servische fans doorbraken richting de Italiaanse supporters. De tragedie had nog groter uit kunnen worden."