Boulahrouz is uitzichtloze situatie bij Stuttgart meer dan zat

Boulahrouz dreigt met een vertrek bij VfB Stuttgart. De verdediger komt niet of nauwelijks aan spelen toe en heeft het gehad met een rol als bankzitter.

Voor Boulahrouz is het 'uitstapje' met het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijden tegen Moldavië en Zweden dan ook een welkome afleiding. In de Bundesliga is Stuttgart hekkensluiter en De Kannibaal raakte zijn basisplaats kwijt. "Ik ben het nu wel zat", aldus de verdediger tegen OnsOranje. "Het lijkt wel een soort vloek."

Sinds de komst van Boulahrouz speelt Stuttgart haast onherkenbaar. "Zo gaat het de laatste twee jaar, sinds ik voor de club speel, trouwens steeds in de eerste zes maanden. Na de winterstop winnen we dan ineens heel veel. In het eerste seizoen deden we daardoor op het eind zelfs nog mee om de titel en afgelopen seizoen plaatsten we ons nog voor Europees voetbal."

Boulahrouz denk zelf aanspraak te maken op een plek in de startende elf. "Ik heb op het WK bewezen dat ik een hoog niveau aankan. Dat wil ik ook bij Stuttgart laten zien. Maar als die kans niet komt, dan wordt het tijd om aan mezelf te denken. Ik ben nu 28 jaar. Ik moet mezelf ook respecteren. Ook al heb ik nog een contract tot 2012, als ik niet speel de komende weken, dan wil ik in de winterstop naar een andere club. Ik ben het nu wel een beetje zat."