Onderzoek naar busongeluk Duitsland

Duitse aanklagers hebben maandag een onderzoek geopend naar een busongeluk dat zondag in Duitsland aan dertien mensen het leven kostte. Tientallen personen raakten bij het ongeluk gewond. De bus was onderweg naar huis vanuit Spanje en verongelukte op een snelweg in de buurt van Berlijn. Volgens de politie werd de bus door een invoegende auto opzij gedrukt, waarna de eerste een pijler van een viaduct ramde.

De 37-jarige bestuurster van een rode Mercedes die mogelijk het ongeluk heeft veroorzaakt, wordt verdacht van dood door schuld. "We nemen aan dat een fout van de bestuurster de oorzaak was van het ongeluk", aldus aanklager Ralf Roggenbuck

Zowel de Mercedes als de bus is in beslag genomen en volgens Roggenbuck kan met de moderne techniek precies worden bepaald hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. Het onderzoek gaat ongeveer twee weken in beslag nemen. De bestuurster van de Mercedes is zwaargewond geraakt en heeft nog geen getuigenverklaring kunnen afleggen, andere inzittenden van de auto hebben dat inmiddels wel gedaan.

De tientallen slachtoffers van het ongeluk werden maandag in het ziekenhuis bezocht door familieleden. Achttien personen zijn zwaargewond, terwijl twintig anderen lichtere verwondingen opliepen. De slachtoffers zijn ondergebracht in verschillende ziekenhuizen in de omgeving en werden daar bezocht door hun familieleden, die nog niet op de hoogte waren of hun naasten nog leefden.

Nog niet alle dodelijke slachtoffers zijn geïdentificeerd en de politie hoopt dat de nabestaanden hierbij kunnen helpen.