Sulejmani: "Ik praat alleen over de toekomst"

Miralem Sulejmani krijgt de laatste weken bij Ajax weer wat meer speelminuten van trainer Martin Jol. Daar zag het deze zomer niet naar uit.

Sulejmani stuurde aan op een vertrek naar Engeland, toen West Ham United belangstelling toonde. Jol wilde de Serviër echter niet laten gaan, waarop Sulejmani zei dat de coach zijn carrière verpestte. "Ik wil niet over het verleden praten, maar over de toekomst," zegt de vleugelspeler hierover tegen PZC.

"Ik ben een professional en ik wil graag bij Ajax spelen. Ik blijf doorgaan met hard werken en ik wil veel aan voetballen toekomen. Ik weet dat ik mentaal sterk ben", gaat Sulejmani verder. Tegen Feyenoord werd hij voortijdig vervangen voor Urby Emanuelson. Sulejmani werkte hard, maar kon geen verschil maken. "Ik heb een kans gehad, maar ik heb niet gescoord. Misschien lukt het volgende keer."

Jol ziet Sulejmani als een tweede spits, maar tegen Feyenoord speelde de 21-jarige Serviër vanaf de linkerflank. De duurste binnenlandse aankoop uit de clubhistorie heeft bij Ajax nog niet laten zien wat hij bij sc Heerenveen presteerde.