Jol raadt Sulejmani vertrek bij Ajax af

Martin Jol heeft Miralem Sulejmani op het hart gedrukt dit seizoen gewoon bij Ajax te blijven. De Servische aanvaller kan niet rekenen op een basisplaats en wil graag verhuurd worden, maar volgens de trainer is dat niet verstandig. "Hij moet nu doorzetten. Je zult zien dat hij zijn potentie dan gaat waarmaken", vertelde Jol op de wekelijkse persconferentie.

De 21-jarige Sulejmani kon in zijn eerste twee seizoenen bij Ajax de hoge verwachtingen geen moment inlossen. De laatste weken laat hij echter bij vlagen zien waarom er destijds ruim zestien miljoen euro voor hem is neergeteld. "Het is met vallen en opstaan gegaan, maar ik denk dat hij daar nu doorheen is. Als hij blijft, maakt hij dit seizoen gewoon tien goals voor ons", denkt Jol.

Vandaag liet Sulejmani nog in de Telegraaf optekenen graag even andere lucht op te snuiven. "Hij hoopt daarna sterker terug te kunnen komen", weet Jol. "Maar ik denk dat dat helemaal niet nodig is." Bovendien zit Ajax niet al te ruim in de aanvallers. "Ik heb hem dus ook echt nodig. Alleen als er een grote club komt, moeten we er misschien over nadenken. Maar zelfs dan liever niet."

Vooral Vitesse lonkt naar de diensten van Sulejmani, die een vertrek naar West Ham United zag afketsen vanwege het ontbreken van een werkvergunning. Jol ziet het echter niet komen tot een deal met de Arnhemmers. "Met Vitesse zijn we niet in onderhandeling."