Nadal: "Deze zege is speciaal"

Rafael Nadal werd vannacht dankzij het winnen van de US Open de zevende tennisser die alle grandslams op zijn naam heeft geschreven. De 24-jarige Spanjaard heeft nu negen grandslamtitels gepakt en is naar eigen zeggen niet bezig met het record dat zijn grote rivaal Roger Federer in handen heeft.

Gisteren in de finale moest Nadal zich langs Novak Djokovic slaan. "Ik heb mijn hele leven hard gewerkt, maar heb nooit gedacht ooit de vier grandslamtoernooien te winnen. Deze zege is speciaal omdat dit toernooi nog ontbrak," zei de Spanjaard die door de regen meerdere etappes nodig had om zich van de Serviër te ontdoen. "Voor de eerste keer in mijn leven speelde ik bij dit evenement een hele goede wedstrijd. Mijn beste wedstrijd op de US Open op het belangrijkste moment in mijn leven. Daar ben ik ontzettend blij mee."

Djokovic bood goed tegenspel, iets waar Nadal hem voor loofde. "Novak, dank je wel. Je bent een geweldige tennisser en je zal echt nog zat winnen." Ook bedankte hij het publiek. "Jullie zijn geweldig. Deze finale en deze overwinning waren als een droom voor mij."

Door de zege klom Nadal naar de zevende plaats op de ranglijst van tennissers met de meeste zeges in de grandslams. Federer staat met zestien zeges bovenaan, voor Pete Sampras met veertien. "Dat is me momenteel te veel. Mijn doel blijft echter hetzelfde: verder ontwikkelen en een betere speler worden."