PES 2011 gaat Latijns-Amerikaans

De voetbalgame Pro Evolution Soccer 2011 krijgt beschikking over de Copa Santander Libertadores-competitie. Dat heeft uitgever Konami donderdag bekendgemaakt. Met deze Latijns-Amerikaanse tegenhanger van de UEFA Champions League als een van de wapens hopen ze dit najaar de strijd met grote rivaal Fifa 11 aan te kunnen.

Spelers krijgen in Pro Evolution Soccer 2011 de beschikking over alle veertig teams die in de Copa Libertadores spelen. Daarnaast moeten alle aspecten van het toernooi in de game naar voren komen. Zo is het commentaar van twee beroemde Braziliaanse sportcommentatoren toegevoegd aan het spel. Zij beschrijven de actie op het veld op kleurige wijze.

De Pro Evolution Soccer-serie verloor in de afgelopen drie jaar steeds meer fans aan concurrent Fifa. Konami gaf eerder aan fanatieke voetbalfans terug te willen winnen met verbeterde animaties, mooiere beelden en soepelere besturing. Fifa 11 hoopt met een speelbare keeper, unieke eigenschappen voor bepaalde spelers en een nieuwe manier van passen later dit jaar te scoren.

Pro Evolution Soccer 2011 moet 1 november op diverse spelcomputers en de pc uitkomen. Fifa 11 ligt een maand eerder in de winkels.

PES 11