Uitslagen Jupiler League speelronde 3

Vanavond werd de derde speelronde in de Jupiler League afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen en de vernieuwde stand.

Een week na de overtuigende 12-1 overwinning op Almere City FC is Sparta Rotterdam tegen zijn eerste nederlaag van de competitie aangelopen. Op bezoek bij RBC Roosendaal werd met 3-0 verloren. Vlak voor rust scoorde RBC tweemaal via De Leeuw en Seuntjens. In de 92e minuut bepaalde Jardim de eindstand op 3-0. Voor RBC Roosendaal was het pas de eerste overwinning, na twee nederlagen in de vorige rondes.

Helmond Sport wist optimaal te profiteren van de nederlaag van Sparta. Het ging op bezoek bij FC Dordrecht, en al na vier minuten stond Helmond Sport op 0-1 door een doelpunt van Andrade. In de 22e minuut kwam de thuisploeg met tien man te staan, aangezien Ignacio de rode kaart kreeg voorgeschoteld. Helmond Sport verzuimde met een man meer de score uit te bouwen, maar behield wel de voorsprong. Met negen uit drie staan de Helmonders bovenaan in de Jupiler League.

Almere City FC, dat vorige week dus met 12-1 van Sparta verloor, deed het vandaag voor eigen publiek een stuk beter. Go Ahead Eagles kwam op bezoek, maar de thuisploeg wist de Deventenaren lang van het scoren af te houden. In de 78e minuut kwam Almere City zelfs op voorsprong via Fachtali. Helaas voor de Almeerse ploeg was dat niet voldoende. Go Ahead trok, via doelpunten van Pedro in de 84e en 90e minuut, alsnog aan het langste eind: 1-2.