Gelimiteerde aantal XP in FFXIV

Spelers zullen in Final Fantasy XIV een gelimiteerd aantal XP per week kunnen verdienen als de plannen doorgaan. Nobuaki Komoto, game director, geeft aan dat een speler die FF XIV vijftien uur speelt in de week daarna geen XP meer zal krijgen. Dit is gedaan om het spel gebalanceerd te maken voor mensen die minder tijd hebben.

Final Fantasy XIV zal volgens Komoto een spel zijn dat gericht is op de balans tussen mensen die weinig kunnen spelen en de mensen die meer tijd zullen hebben. Het idee is nu dat mensen na acht uur spelen minder XP zullen gaan verdienen en na vijftien uur helemaal geen XP meer zullen verdienen. Dit zal elke week weer gereset gaan worden.

Komoto geeft aan dat aan de hand van de beta-tests dit nog veranderd kan gaan worden en dat er wordt gekeken naar een soort beloningssysteem dat gekoppeld kan worden aan deze manier van XP verdienen. Het XP-systeem is nog niet geactiveerd in de beta en ze zijn nog druk bezig met onderzoek plegen.

Wat vinden jullie er nou van hier op FOK!games? Gaat dit een goede manier worden om het spel te balanceren tussen mensen met veel en weinig tijd? Final Fantasy XIV komt in september naar de PC en in maart 2011 naar de PS3.

Logo