Final Fantasy XIV geen fan van Xbox Live

De grootschalige online game Final Fantasy XIV verschijnt later dit jaar op de PS3 en PC. Een Xbox 360-versie stond gepland, maar deze is door de geslotenheid van het Xbox Live netwerk geannuleerd. Dat heeft de ontwikkelaar in een interview met de website Eurogamer aangegeven.

"Xbox Live vormt de grootste reden waardoor onze game niet op de Xbox 360 verschijnt", begint de ontwikkelaar van 'Final Fantasy XIV'. "We willen een online spelwereld bieden met de openheid van een normale internet-omgeving op de PC. Zoiets staat Microsoft niet toe op Xbox Live waardoor we naar de PS3 zijn uitgeweken."

Het is niet de eerste keer dat een MMO door de gesloten aard van Xbox Live is afgeketst. Zo trok ontwikkelaar Cryptic eerder de stekker uit Champions Online omdat het gefrustreerd was geraakt door de zakelijke rompslomp bij het maken van een MMO op het online netwerk. De game zelf draaide volgens Cryptic als een zonnetje.

Final Fantasy XIV moet eind dit jaar op de PC en PS3 uitkomen. De online bèta-test zal volgens Square Enix 'spoedig' op beide platformen beginnen.

'Final Fantasy XIV' geen fan van Xbox Live
'Final Fantasy XIV' geen fan van Xbox Live (Foto: Novum)