Weer zal pret Lowlands en Sail niet bederven

Het weer zal de pret van bezoekers van Lowlands in Flevoland en Sail in Amsterdam dit weekeinde niet bederven. Vanaf donderdag laat de zon zich regelmatig zien en de temperatuur kan oplopen tot 24 graden. Er valt af en toe een bui en er waait een matig briesje. De temperaturen schommelen 's avonds tussen de elf en veertien graden. Dit meldt het KNMI dinsdag.

De weersverwachting voor zondag is het gunstigst. De kans op neerslag is dan het kleinst en het kan 25 graden worden. De bezoekers houden het maandag waarschijnlijk niet droog. De kans op regen is volgens het KNMI dan negentig procent.

De wind ligt dit weekeinde ook in het voordeel van Sail. Het KNMI verwacht windkracht 4. Dit komt de botentocht en de diverse zeilwedstrijden bij het evenement ten goede. Sail gaat donderdag van start en duurt tot maandag. De organisatie verwacht anderhalf miljoen mensen.

Alhoewel Lowlands pas vrijdag begint, mogen de 55.000 festivalgangers donderdag hun tent al opzetten op het terrein in Biddinghuizen. Het festival duurt tot zondag. Onder meer Blink-182, Snow Patrol en Queens of the Stone Age treden op.