Opnieuw zware knieblessure voor Castelen

Romeo Castelen is opnieuw voor lange tijd uit de roulatie. De Nederlandse aanvaller van Hamburger SV kreeg vorige week op de training een tik op zijn rechterknie en blijkt daarbij zijn kraakbeen te hebben beschadigd. Castelen, die op het punt stond zijn rentree te maken na een zware blessure aan zijn linkerknie, wordt binnenkort in de Verenigde Staten geopereerd.

De operatie zal worden verricht door Richard Steadman, de Amerikaanse specialist die ook in oktober vorig jaar Castelen behandelde. Voor de oud-Feyenoorder is de nieuwe blessure de zoveelste tegenslag sinds zijn komst naar Duitsland. In drie jaar speelde hij slechts vijftien duels voor HSV. Voor aanvang van dit seizoen leek hij eindelijk weer fit.

In de Duitse media wordt al gespeculeerd over het einde van de carrière van Castelen, maar daar wil de 27-jarige buitenspeler zelf niet aan denken. "Ik zal de handdoek met zekerheid niet in de ring gooien en opnieuw keihard knokken voor een comeback." Wel moet hij de zoveelste tegenslag eerst even verwerken. "Ik kan niet uitleggen hoe ik me nu voel. Meer pech kan een mens eigenlijk niet hebben."