Double Fine vergroot kans op succes

Gamestudio Double Fine heeft een grotere kans een hit te scoren dan voorheen. Op dit moment werkt de gamestudio aan vier totaal verschillende games. Dit zei studiobaas Tim Schafer tijdens een conferentie voor game-ontwikkelaars in het Engelse Brighton. Voorheen werkte de gamestudio altijd aan één spel tegelijk.

Dat Double Fine nu werkt aan vier verschillende projecten betekent een omslag binnen het bedrijf. Veel gamestudios werken aan één of twee games tegelijk. Zo heeft uitgever Activision deze week aangegeven dat de geallieerde gamestudios altijd aan één game werken.

In het verleden heeft Double Fine gewerkt aan games als Brütal Legend (2009) en Psychonauts (2006). Nu werken vier verschillende teams aan vier verschillende spellen. Dit brengt meer flexibiliteit met zich mee, meent Schafer. Daarnaast staat de gamestudio nu onder contract bij vier uitgevers, en dat maakt de kans op een succes groter, vindt hij.

Er is geen informatie onthuld over de inhoud van de games, maar Schafer liet weten dat niet alle spellen in de winkels komen te liggen. Twee van de vier zullen alleen digitaal gekocht kunnen worden.

Double Fine vergroot kans op succes
Double Fine vergroot kans op succes