Braziliaan Melo op de vlucht

De terugkeer van de Braziliaanse selectie op eigen bodem verliep vandaag nogal rumoerig. Honderden fans op het vliegveld van Rio de Janeiro uitten hun boosheid en frustratie over de uitschakeling van de vijfvoudig wereldkampioen bij het WK in Zuid-Afrika. Nederland versloeg de Goddelijke Kanaries vrijdag met 2-1 in de kwartfinale.

Met name Felipe Melo had het zwaar te verduren. De middenvelder van Juventus verzuimde bij de gelijkmaker van Oranje, die uiteindelijk op naam van Wesley Sneijder kwam, de bal goed weg te koppen en kreeg daarna de rode kaart voor een smerige overtreding op Arjen Robben. Met bondscoach Dunga werd hij voor een van de "vaders van de nederlaag" uitgemaakt.

Omringd door stewards en lijfwachten zocht Melo op de luchthaven een veilig heenkomen. Zijn vader wachtte hem met de auto op bij een onopvallende zij-uitgang, maar een geruisloos vertrek naar huis zat er voor de belaagde international niet in.

Doelman Júlio César kon nog wel op enige sympathie bij zijn landgenoten rekenen. De doelman van Internazionale nam zelfs nog even de tijd voor een kort praatje. "Ik ben heel emotioneel. Ik wil de Braziliaanse fans bedanken. We hebben er 3,5 jaar hard voor gewerkt", zei hij voordat hij met zijn moeder wegreed bij de luchthaven.