Huntelaar droomt van winnende doelpunt

Klaas-Jan Huntelaar ziet zichzelf op 11 juli in de finale van het WK het winnende doelpunt maken. De spits van Oranje moet in Zuid-Afrika vooralsnog genoegen nemen met een rol als invaller, maar hij is er klaar voor. "Ik heb er een goed gevoel over. Hopelijk sluiten we de halve finale ook goed af."

"Het zou mooi zijn als dat gebeurt", zei Huntelaar over een mogelijk winnend doelpunt in de finale. "Maar eerst moeten we ons rustig op de halve finale focussen." De 26-jarige aanvaller van AC Milan denkt niet dat Oranje het eenvoudig krijgt. "Iedereen denkt nu we van Brazilië hebben gewonnen, dat we het volgende duel ook wel winnen. Zo werkt het echter niet. We moeten stapje voor stapje naar de finale".

Nederland speelt dinsdag in de halve finale tegen Uruguay. Niet direct de voorkeur van Huntelaar. "Ghana kennen we iets beter, maar het maakt niet zoveel uit. Ik heb Luis Suárez al een sms gestuurd, dat ik hem zie in de halve finale", zei Huntelaar over zijn oud-ploeggenoot bij Ajax. Suárez moet echter wel vanaf de tribune toekijken. Hij is door een handsbal tegen Ghana voor een duel geschorst.