Joran betaalde Ą500 om Peru uit te komen

Joran van der Sloot betaalde een taxichauffeur omgerekend ongeveer vijfhonderd euro om hem Peru uit te krijgen. Dat heeft de chauffeur tegen het Peruaanse radiostation RPP Noticias gezegd. Van der Sloot wordt verdacht van de moord op de 21-jarige dochter van een zakenman en autocoureur in de Peruaanse hoofdstad Lima.

Het meisje werd woensdag dood in een hotelkamer gevonden die door Van der Sloot zou zijn gehuurd. Ze is waarschijnlijk zondag omgebracht. Van der Sloot vertrok zondag rond het middaguur met een taxi vanuit de Peruaanse plaats Nazca. Maandag zou hij rond 16.00 uur zijn aangekomen in de Chileense stad Arica.

De verdachte droeg volgens de chauffeur een korte broek, witte sportschoenen en had twee koffers bij zich. Hij heeft nauwelijks met hem gepraat omdat hij de taal niet kent. Wel was hij heel zenuwachtig en rookte hij voortdurend sigaretten.

Het was al bekend dat Van der Sloot zich in Chili bevindt. De politie probeert hem op te sporen.

Van der Sloot zou het vermoorde meisje, Stephany Tatiana Flores Ramirez, in een casino in de wijk Miraflores hebben leren kennen. Hij was daar voor een pokertoernooi. De vrouw werd volgens de politie omgebracht met messteken. Stephany was sinds vrijdag vermist.

Joran van der Sloot wordt er ook van verdacht betrokken te zijn bij de dood van de 18-jarige Natalee Holloway in 2005 in Aruba. Joran vertelde onder meer dat haar lichaam in zee is gedumpt nadat ze op het strand was overleden. Hij werd in deze zaak al meerdere keren aangehouden.

Zijn advocaat in New York, Joe Tacopina, zegt dat hij niet weet waar zijn client is. Hij zou nog geen contact met hem hebben gehad. Wel waarschuwt hij dat niet te snel over Van der Sloot moet worden geoordeeld. "Hij is al eerder onterecht beschuldigd."

'Joran betaalde 500 euro om Peru uit te komen'
'Joran betaalde 500 euro om Peru uit te komen' (Foto: Novum)