Sevilla knokt zich naar Copawinst

Sevilla heeft voor de vijfde maal de Copa del Rey op haar naam geschreven. In de finale was de club met 2-0 te sterk voor Europa Leaguewinnaar Atlético de Madrid.

In Barcelona stonden de twee clubs tegenover elkaar. Sevilla mocht met Álvaro Negredo in de basis beginnen. Opmerkelijk, daar de spits afgelopen weekend nog een rode kaart kreeg. Deze werd door de Spaanse bond echter omgezet in een gele, en dus was de spits directe getuige van de vroege 1-0 van de Andalusiërs. Jesús Navas deed een poging op het doel van de negentienjarige David de Gea, maar zag zijn schot afketsen. In de rebound was Diego Capel alert en schoot vernietigend hard raak.

De Madrilenen kwamen vervolgens in de wedstrijd en maakten het de viervoudig bekerwinnaar bijzonder lastig. Atleti, dat de beker zelf al negen keer in de prijzenkast mocht bijzetten, kwam via Sergio Agüero en Diego Forlán enkele malen zeer dicht bij de gelijkmaker, maar doelman Andrés Palop voorkwam een tegentreffer. In de tweede helft was het spelbeeld niet anders. De Uruguayaan zag zijn inzet fenomenaal gekeerd worden door Palop, en datzelfde gebeurde bij een afstandsschot van Tiago. Een slotoffensief werd genadeloos afgestraft door een uitstekende counter van Jesús Navas. De winger omspeelde De Gea en rondde koel af voor de beslissende 2-0.

Club Atlético de Madrid - Sevilla FC 0-2
 5' Diego Capel 0-1
 90'+2 Jesús Navas 0-2

Stadion: Camp Nou, Barcelona
Arbiter: Manuel Mejuto González
 Gele kaart: Tomás Ujfalusi, Luis Perea (Atlético), Sébastien Squillaci, Renato, Frédéric Kanouté, Antonio Luna (Sevilla)

Opstellingen:

Atlético: De Gea; Ujfalusi, Perea, Domínguez, Antonio López; Paulo Assunção (Raúl García/60), Tiago; Reyes, Agüero, Simão (Jurado/60); Forlán.

Sevilla: Palop; Konko, Squillaci, Escudé, Luna; Renato (Lolo/90+3), Zokora; Jesús Navas, Diego Capel (Perotti/88); Negredo (Romaric/68), Kanouté.