[DFB Pokal] Uitslag Werder Bremen - Bayern München

Bayern München heeft een prijs weten toe te voegen aan de prijzenkast. Het elftal van Louis van Gaal won in Berlijn met 4-0 van Werder Bremen. Bayern München was daarmee de tweede ploeg die vandaag de dubbel (kampioenschap en nationale beker) wist te pakken. Eerder vandaag won Chelsea namelijk in Engeland de FA Cup.

Al vanaf het begin van de wedstrijd was het duidelijk: Bayern München wilde winnen. In het eerste half uur was het Bayern dat in de aanval was. Arjen Robben, Ivica Olic en Ribéry waren een kwelling voor de Bremense verdediging. Na 35 minuten voetballen kreeg Bayern door een strafschop de perfecte mogelijkheid om op voorsprong te komen. Robben liet zich deze kans niet ontnemen en schoot de bal onberispelijk in de rechterhoek net naast de handen van keeper Tim Wiese in het net. Na het doelpunt leek Bayern het wat rustiger aan te doen maar kreeg via Müller nog een uitstekende kans om voor de rust de beker al met één hand te kunnen grijpen.

Na vijf minuten spelen in de tweede helft was het een corner van Arjen Robben die de voorbode voor de 0-2 was. De bal kwam bij Ivica Olic terecht en deze wist hij langs een verdediger en keeper te krijgen en de Beierse voorsprong te verdubbelen. Werder Bremen ging wat meer ruimte achterin weggeven en dat resulteerde in steeds meer kansen voor de landskampioen van Duitsland. Frank Ribéry wist daar een half uur voor tijd gebruik van te maken en wist de bal beheerst achter de doelman van Werder te schieten. Een kwartier voor het einde van de wedstrijd kon aanvoerder Torsten Frings van het veld vertrekken met zijn tweede gele kaart na een harde overtreding op een speler van Bayern.  Door het vertrekken van Frings kreeg Bayern nog wat meer ruimte en dit resulteerde zo'n zeven minuten voor tijd in een doelpunt van Bastiaan Schweinsteiger.  In de resterende minuten was Bayern veelal in de buurt van het doel maar dit resulteerde verder niet meer in een doelpunt. Bayern pakt dus net als Chelsea de dubbel maar er is kans op meer...

De ploeg van Louis van Gaal heeft nog één wedstrijd dit seizoen op het programma. Volgende week zaterdag, 22 mei, staat in Madrid het treffen op het programma tussen Bayern München en Internazionale. De winnaar van dat duel mag zich winnaar noemen van de UEFA Champions League 2009-2010.