[Giro] Miller: "Tijdrit winnen voor Vande Velde"

Vandaag gaat de Giro d'Italia verder met een ploegentijdrit van 32,5 kilometer tussen Savigliano naar Cuneo. De Garmin-ploeg wil het uitvallen van haar kopman Christian Vande Velde wreken door voor hem deze etappe op hun naam te schrijven.

Vande Velde viel afgelopen maandag in de etappe naar Middelburg uit met een sleutelbeenbreuk waarna een operatie noodzakelijk bleek. Het is nog de vraag of de Amerikaan op tijd fit is voor de Tour de France. David Millar wil zijn vriend een steuntje in de rug geven door met de ploeg de eerste etappe op Italiaanse bodem te winnen. "Ik weet dat Christian mij wilde helpen het roze te bemachtigen. Maar nu gaan we het proberen te pakken voor hem en de ploeg," zei hij tegen Cyclingnews.

"We zullen Christian missen, maar ik denk dat we nog steeds sterk genoeg zijn om het te doen. We weten dat we kunnen winnen en het roze kunnen pakken. In eerste instantie dachten we dat we het voor Tyler (Farrar, red.) zouden doen, maar nu heb ik dus een kans. Ik zou het roze maar wat graag aantrekken."