Uitslagen Italië speelronde 37

In Italië werd dit weekend de 37ste speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde. Met nog één ronde te gaan is het verschil tussen Internazionale en AS Roma nog altijd slechts twee punten.

Internazionale - Chievo Verona

Inter begon het duel slordig en kwam op achterstand door een eigen goal van Thiago Motta. Niet veel later stond het alweer gelijk door een eigen doelpunt van Chievo-speler Andrea Mantovani. Daar bleef het niet bij, omdat Inter uitliep naar een 3-1 voorsprong voordat de pauze aanbrak. Dat wist men te bewerkstelligen door toedoen van Esteban Cambiasso (volley) en Diego Milito (fraaie chip).

Na rust tekende Mario Balotelli ook de 4-1 aan en zo leek het duel in het slot te zijn gegooid, ware het niet dat Chievo opvallend sterk terug kwam en de 4-2 maakte door een goal van Pablo Grenoche (touché). Ook de aansluitingstreffer werd gedeponeerd achter Julio César. Sergio Pellissier was de maker van de goal. Verder kwam Chievo niet, dat zag hoe Milito nog de paal raakte: 4-3.

AS Roma - Cagliari

Roma begon met veel overtuiging tegen Cagliari en creëerde tal van kansen. Het raakte driemaal het houtwerk, alvorens Andrea Lazzari de openingstreffer maakte: 0-1. Roma schrok en kwam terug via Totti, die allereerst wel een megakans miste. Totti scoorde twaalf minuten voor tijd echter wel en maakte zeven minuten voor tijd de winnende vanaf elf meter: 2-1.