Coureurs: "Kwalificatie Monaco opsplitsen"

De Formule 1-coureurs hebben hun zorgen geuit over de kwalificatie in Monaco volgende week. Ze willen omdat ze met 24 bolides drukte verwachten op de baan het veld opsplitsen om zo iedereen de kans te geven zich goed te kwalificeren.

HRT-coureur Bruno Senna wil morgen bij de rijdersbriefing in Barcelona een voorstel indienen bij racedirecteur Charlie Whiting. "Het is een goed idee om het veld op te delen. Wij willen niet telkens aan de kant moeten gaan om snellere auto’s voor bij te laten en zij willen niet steeds langzamere auto’s op hun pad treffen. Volgens mij moet het mogelijk zijn een eerlijke indeling te maken," zei Senna tegen Autosport.

De Braziliaan krijgt veel bijval van zijn collega's. "Verkeer is normaal al een probleem," meldt Renault-coureur Robert Kubica. "In Monaco is het extra moeilijk, al ben ik in het verleden altijd uit de problemen gebleven. Maar dit jaar hebben we te maken met teams die beduidend langzamer zijn, dus zal het nog lastiger worden. Ik ben echter bang dat niet gaat meevallen een oplossing te vinden waarmee iedereen tevreden is."

Lotus-coureur Jarno Trulli kan het niet schelen welke oplossing er gekozen wordt, als er maar overeenstemming bereikt wordt. "We kunnen beter vooraf een oplossing bedenken, dan achteraf een puinhoop te moeten opruimen," zei de Italiaan.