[NHL playoffs] Sharks rekenen af met trauma

De San Jose Sharks hebben zich als eerste ploeg in de Western Conference verzekerd van een plek in de volgende ronde. De Colorado Avalanche werden in de zesde wedstrijd met 5-2 verslagen waarna de stand in de serie op 4-2 in het voordeel van de Sharks kwam. Joe Pavelski was wederom man van de wedstrijd met twee goals en een assist.

Daarmee rekenen zij af met het trauma van vorig jaar toen zij ook als eerste geplaatst waren voor de playoffs maar in de eerste ronde al werden uitgeschakeld door de Anaheim Ducks met de sterk keepende Jonas Hiller. Bovendien zal het een opluchting voor Dan Boyle zijn die de derde wedstrijd een blunder maakte waardoor de Sharks in overtime een wedstrijd die zijn domineerden verloren.

De Sharks waren weer vrijwel de gehele wedstrijd sterker en kwamen nu al snel op voorsprong. Al na 47 seconden scoorde Joe Pavelski met een wrap-around de openingsgoal. Marek Svatos maakte echter na zes minuten spelen in de tweede periode weer gelijk door op snelheid Joe Thornton te omspelen en te scoren. Vervolgens kwamen de Avalanche zelfs op voorsprong via Brandon Yip, maar toen stond Dan Boyle op.

De onfortuinlijke verdediger scoorde met een hard afstandsschot door gebruik te maken van het feit dat een Colorado-verdediger het zicht van goalie Anderson ontnam. Anderhalve minuut later maakte Joe Pavelski de winnende treffer uit de alweer zevende assist van Ryane Clowe. De laatste twee goals, die op naam van Devon Setoguchi en Douglas Murray komen, waren in een leeg net toen de Avalanche Anderson uit het net haalden voor een extra aanvaller op het ijs.

"We wilden geen zevende wedstrijd spelen. Ze kwamen dan wel op voorsprong, maar wij gaven niet op. We zeiden tegen elkaar: we krijgen nog een paar kansen, dus laten we die maken. We kregen de kansen inderdaad, en scoorden ze ook nog. Dit levert ons toch een extra rustdag op en in wedstrijd zeven moet je altijd nog maar afwachten of je het kan afmaken op het beslissende moment", aldus matchwinnaar Pavelski.