[NHL playoffs] Sharks trekken stand in serie gelijk

De San Jose Sharks hebben de stand in de serie tegen de Colorado Avalanche gelijkgetrokken. Thuis werd pas in de extra tijd met 6-5 gewonnen. De gelijkmakende 5-5 voor de Sharks viel pas in de laatste minuut met goalie Evgeni Nabokov uit het doel voor een extra aanvaller.

Al na een minuut spelen kwamen de Avalanche op voorsprong door een lullige goal. Verdediger Rob Blake wilde de puck wegwerken, maar deze verdween via de schaats van collega-verdediger Marc-Edouard Vlasic in het eigen doel. Het duurde tot de laatste minuut van de eerste periode voordat Manny Malhotra in de powerplay gelijk wist te maken. In de eerste periode domineerden de Sharks: ze wisten maar liefst 19 schoten op doel te produceren.

In de tweede periode namen de Avalanche alweer snel een voorsprong. Chris Stewart scoorde uit een uitbraak de 2-1 na slechts 24 seconden spelen. Ruim drie minuten later one-timede Blake uit een knappe pass van Joe Thornton de gelijkmaker binnen, maar de Avalanche wisten direct weer tegen te scoren. 25 seconden na de goal van Blake scoorde Milan Hejduk uit een pass van rookie Matt Duchene de 3-2. Drie minuten later wist Devon Setoguchi de gelijkmaker te maken, maar de Avalanche kwamen via Brandon Yip weer op voorsprong na zeventien minuten spelen. De Sharks gingen alsnog rusten met een gelijke stand doordat Scott Nichol vijftien seconden voor tijd de 4-4 wist te maken.

De Colorado Avalanche kwamen in de derde periode weer op voorsprong via een uitbraak van Stewart. Vervolgens gingen de Sharks weer naarstig op zoek naar de gelijkmaker, maar goalie Craig Anderson wist de Sharks daar keer op keer van te weerhouden. Bovendien werden er twee goals van de Sharks afgekeurd. De eerste omdat niet te zien was of de puck over de lijn was omdat hij onder het been van Anderson lag, de tweede doordat Setoguchi de goalie hinderde. Uiteindelijk wisten de Sharks via Joe Pavelski alsnog gelijk te maken met slechts dertig seconden te gaan, nadat goalie Nabokov, die een matige wedstrijd speelde en slechts 17 reddingen maakte in 22 schoten op doel, het net had verlaten voor een extra aanvaller.

In de overtime kregen beide ploegen een goede kans voordat uiteindelijk Setoguchi de winnende treffer maakte en het stadion deed ontploffen. "We hebben karakter getoond vanavond. Het ging er niet alleen om wie er sneller schaatste of betere passes maakte, het ging om de wil om te winnen", aldus
Sharks-coach Todd McLellan. Setoguchi keek alvast vooruit naar de volgende wedstrijd: "Je wilt nooit met 2-0 achterkomen in een playoffserie. Nu staan we weer gelijk en moeten we zorgen dat we daar een wedstrijd winnen. Het wordt lastig, maar als we ons eigen spelletje spelen moet dat lukken."